Εδώ, δεν συλλέγουμε τους πιο νεαρούς βλαστούς, αλλά το φύλλο του Souchong, φύλλα πιο ώριμα και μεγαλύτερα που προέρχονται από τις χαμηλές περιοχές των τσαγιών.
Μετά τη ζύμωση, αυτά τα φύλλα τοποθετούνται σε ζεστές σιδερένιες κατσαρόλες και ψήνονται για λίγο, μετά τα οποία το τσάι καπνίζεται σε ξύλα πεύκου πλούσια σε ρητίνη. Η διάρκεια του καπνίσματος καθορίζεται ανάλογα με την ποικιλία (Lapsang Souchong, Tarry Lapsang Souchong, Lapsang Souchong Crocodile).
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 2 έως 4 λεπτά
Οι μέθοδοι γεωργίας στην περιοχή παραμένουν σε μεγάλο βαθμό παραδοσιακοί. Οι αγρότες του Γιργκατσέφε συνήθως καλλιεργούν τους καφέδες τους σε συνδυασμό με άλλες καλλιέργειες τροφίμων. Αυτή η μέθοδος είναι κοινή μεταξύ των μικρών παραγωγών, καθώς μεγιστοποιεί τη χρήση της γης και παρέχει τροφή για τις οικογένειές τους.
Εκτός από το ότι παραμένουν παραδοσιακά συνδυασμένοι, οι περισσότερες φάρμες είναι επίσης οργανικές εκ των προτέρων. Οι αγρότες στο Γιργκατσέφε συνήθως χρησιμοποιούν πολύ λίγα - αν όχι καθόλου - λιπάσματα ή φυτοφάρμακα. Οι περισσότερες εργασίες στη φάρμα γίνονται χειρονακτικά από την άμεση οικογένεια.
Για να εκμεταλλευτούν το υπέροχο κλίμα, ο σταθμός παρέχει εκπαίδευση για να βοηθήσει τους αγρότες να παράγουν καλύτερης ποιότητας κεράσια. Η εκπαίδευση επικεντρώνεται σε διαδικασίες συγκομιδής και μεταφοράς κερασιών.
Οι αγρότες επιλέγουν προσεκτικά τα κεράσια με το χέρι και τα παραδίδουν στον σταθμό πλυσίματος. Κατά την παραλαβή, οι υπάλληλοι διαχωρίζουν χειροκίνητα τα εισερχόμενα κεράσια για να αφαιρέσουν τυχόν άγουρα ή υπερώριμα ή κατεστραμμένα κεράσια.
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 2100-2300 μ.α.λ.
Η καφετιέρα Chemex επιτρέπει την παρασκευή έως 10 φλιτζανιών καφέ. Διαθέτει κομψό σχεδιασμό. Ο ξύλινος δακτύλιος και η δερμάτινη ταινία που την περιβάλλει της προσδίδουν πολύ κομψό στυλ.
Η απλότητα του σχεδιασμού της και τα ουδέτερα υλικά την καθιστούν πρακτική και εύκολη στη χρήση. Χρησιμοποιείται με ένα απλό φίλτρο που τοποθετείται στην κορυφή της καφετιέρας.
Η μέθοδος παρασκευής καφέ της διατηρεί τα περισσότερα αρώματα δυνατά.
Η γνώμη του ειδικού:
“Όταν μιλάμε για ήπια μέθοδο, αμέσως σκεφτόμαστε την Chemex. Και όχι άδικα, είναι η σταρ του Slow Coffee. Είναι η καφετιέρα για να απολαύσετε έναν καφέ. Μας προσφέρει έναν πολύ ήπιο καφέ, κοντά σε μια έγχυση, με απαράμιλλη αρωματική δύναμη. Είναι πραγματικά η ιδανική προετοιμασία για να πιείτε έναν καφέ μετά από ένα γεύμα και να τον μοιραστείτε.”
Αρχικά, αυτά τα μείγματα δημιουργήθηκαν ειδικά για το γλυκό νερό της Σκωτίας.
Η αλληλεπίδραση των "Brocken Teas" που έχουν επιλεγεί προσεκτικά, καλλιεργούνται βιολογικά και προέρχονται από το Assam, την αφρικανική ήπειρο και τα υψίπεδα της Βόρειας Ινδίας, προσδίδει σε αυτό το μείγμα έναν εξαιρετικό χαρακτήρα. Για τον γνώστη του τσαγιού, κάθε μεμονωμένη προέλευση μιλά από μόνη της, αλλά αυτός ο συνδυασμός αναπτύσσει μια πραγματικά μοναδική γευστική αντίληψη μετά την έγχυση.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΧΥΣΗΣ: 3 έως 5 λεπτά